Spalletti staat voor tweede periode bij AS Roma

14 januari 2016, 14:08   Bijgewerkt: 14 januari 2016, 15:02

Na het ontslag van de Fransman Rudi Garcia is het voor AS Roma zaak om snel een vervanger aan te stellen. Deze is inmiddels gearriveerd op Fiumicino, de luchthaven van de Italiaanse hoofdstad. Het is een oude bekende van de club: Luciano Spalletti. "Ik ben blij dat ik weer terug ben in een grote competitie", sprak de coach bij zijn aankomst op het Romeinse vliegveld tegen Il Messaggero.

Spalletti lijkt binnen de kortste keren officieel gepresenteerd te worden als de opvolger van Garcia, die woensdag ontslagen werd vanwege de teleurstellende resultaten met de huidige nummer vijf van de Serie A. Zijn opvolger is reeds aangekomen bij Trigoria, het trainingscomplex van Roma. Daar zal zijn terugkeer in kannen en kruiken worden gemaakt.

James Pallotta, de voorzitter van Roma, reageerde al op de geruchten rond Spalletti. "Hij heeft dezelfde arbeidsethiek en -filosofie als ik", sprak de president van de Giallorossi. Pallotta is blij dat hij de 56-jarige coach weer in de armen kan sluiten. "Ik heb hem ontmoet en het was meteen weer goed. We hebben een belangrijke basis om samen te werken", aldus de voorzitter tegen Corriere dello Sport. Hij hoopt dat Spalletti de ploeg weer omhoog kan helpen. "We zijn nog steeds in de race voor prijzen, we zijn pas halverwege en ons team is sterk genoeg."

Spalletti stond tussen 2005 en 2009 al aan het roer in Stadio Olimpico. Met Roma won hij tweemaal de Coppa Italia en de Italiaanse Supercup. In december 2009 stapte hij voor drie jaar over naar Zenit St. Petersburg, waar hij Dick Advocaat destijds verving.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen