Transferverbod van een jaar voor Real Madrid en Atlético

14 januari 2016, 13:26   Bijgewerkt: 14 januari 2016, 13:36

Breaking nieuws in de voetbalwereld. Real Madrid en Atlético Madrid mogen een jaar lang geen spelers kopen. Beide Madrileense voetbalgrootmachten hebben een transferverbod gekregen naar aanleiding van het aantrekken van minderjarige spelers. In de volgende twee transferwindows mogen de Spaanse topclubs zich niet roeren op de transfermarkt, in de huidige transferperiode nog wel.

De ethische commissie van de FIFA heeft de straf donderdagmiddag officieel naar buiten gebracht. De reden voor de megasanctie is het feit dat Real en Atlético de regels omtrent het aantrekken van spelers onder de achttien jaar overtreden hebben. De clubs uit de hoofdstad hebben zich volgens de wereldvoetbalbond niet gehouden aan bepalingen die te maken hebben met het kopen én registreren van minderjarige spelers en het opstellen van talenten in bepaalde wedstrijden in de periode tussen 2005 en 2014.

Belangrijk om te vermelden is dat het transferverbod in de huidige transferperiode nog niet actief is, waardoor Real en Atlético zich deze maand nog flink kunnen uitleven op de markt. Naast de zware straf hebben de Madrileense clubs een geldboete gekregen. Atlético moet ongeveer 821.000 euro aftikken, Real moet ongeveer 329.000 euro betalen.

De FIFA maakt zich hard voor het beschermen van de rechten van minderjarige spelers en benadrukt dat nog maar eens in haar statement. Eerder kreeg FC Barcelona al een soortgelijk transferverbod.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen