Witte rook in Rome: tweede tijdperk Spalletti een feit

14 januari 2016, 15:02   Bijgewerkt: 14 januari 2016, 15:28

Wat al zwaar in de lucht hing, is sinds donderdagmiddag officieel geworden: Luciano Spalletti keert terug bij AS Roma. De Giallorossi hebben de 56-jarige oefenmeester teruggehaald, nadat ze de Fransman Rudi Garcia een dag eerder al de laan uitstuurden. Spalletti zal komende zondag meteen in de dug-out zitten bij de Romeinse topclub, die dan tegen Hellas Verona aantreedt in het eigen Stadio Olimpico.

Spalletti staat voor zijn tweede periode bij Roma, waar hij tussen 2005 en 2009 ook al werkzaam was. De Toscaan wist twee Coppa Italia's en één Italiaanse Supercup te pakken met de Italiaanse grootmacht en wist in februari 2006 een record te grijpen, met elf overwinningen op rij. De trainer stond in zijn carrière ook aan het roer bij Empoli, Udinese en Zenit St. Petersburg. Met Empoli promoveerde hij van de Serie C naar de Serie A, hij leidde Udinese naar de vierde plaats en de Champions League en met Zenit legde hij beslag op de landstitel, de nationale beker en de Supercup.

"Ik vind dit echt mooi", zegt Spalletti over zijn terugkeer op het oude nest. "Ik ken de waarde van deze stad en dit team. Je kan hier werken met mensen die van betekenis zijn. Roma heeft altijd in mijn hart gezeten", reageert de keuzeheer, die donderdagochtend bij zijn aankomst op de luchthaven Fiumicino al zei dat hij 'blij was om terug te zijn in een grote competitie'.

Roma-voorzitter James Pallotta heeft een goed gevoel bij de tweede aanstelling van Spalletti. "Wij zijn erg blij dat hij de weg naar Rome weer gevonden heeft. Het is een winnaar, die alles doet om successen te behalen. We kijken ernaar uit om weer samen te werken en de club weer omhoog te helpen. De terugkeer van Luciano Spalletti geeft ons meer vertrouwen", aldus Pallotta.

Roma staat momenteel op de teleurstellende vijfde plaats in de Serie A, wat Spalletti's voorganger Garcia dus zijn baan kostte. Bij de Romeinen is de langdurig geblesseerde Kevin Strootman op de weg terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen