Alflen: "Niet zo dat ik nooit meer hoofdtrainer wil worden"

14 januari 2016, 16:54

Rob Alflen sluit niet uit dat hij in de toekomst weer als hoofdcoach aan het werk gaat, ook al tekende hij eerder deze week een contract als assistent-trainer bij Heracles Almelo. Alflen stond het afgelopen seizoen op eigen benen bij FC Utrecht, maar na één jaargang liep die samenwerking ten einde.

"Het is niet zo dat ik nooit meer hoofdtrainer wil worden en me nu voor eens en altijd richt op het vak van assistent-trainer. Maar voor nu is het simpel: John Stegeman is eindverantwoordelijke en ik ben de assistent-trainer. Welke functieomschrijving erachter staat maakt me eigenlijk niet zoveel uit. We doen het met z'n allen", aldus Alflen op de officiële website van Heracles. Hij was tussen 1997 en 1999 al speler van de Almelose club. "Het gevoel van thuiskomen heb ik zeker niet bij elke club, maar bij Heracles Almelo is dat absoluut het geval. Als je hier binnenkomt heb je een familiair gevoel, erg prettig. Jan Smit, René Kolmschot en Niki Leferink waren er destijds ook al en hier en daar zie ik mensen achter de schermen die hier nog altijd actief zijn."

Alflen heeft een moeilijk jaar achter de rug, al heeft dat niet zozeer te maken met zijn breuk met FC Utrecht. "Dat vertrek is niet te vergelijken met het verlies van mijn vader Loek", legt hij uit. "Na mijn vertrek bij Utrecht kwam er niet gelijk wat op mijn pad. Maar eigenlijk vond ik dat niet erg. Als hoofdtrainer van een club heb je lang niet altijd tijd en nu kon ik veel meer bij mijn familie zijn. Nu gaat het stukken beter met me en ben ik er klaar voor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen