Luuk de Jong: "Nieuwe generatie moet Oranje helpen"

Ger
15 januari 2016, 11:42

Luuk de Jong is na zijn terugkeer in de Eredivisie weer in beeld gekomen bij het Nederlands elftal. De spits van PSV hoopt in de toekomst een grote rol te mogen spelen in Oranje. Hij is van mening dat de nieuwe generatie de kans moet krijgen.

"Oranje halen was een van mijn hoofddoelen. De resultaten vielen helaas tegen en het doet nog steeds veel pijn dat we niet naar het EK gaan", zegt De Jong op de website van de FIFA. "We moeten dit op de juiste manier verwerken. We hebben nog een aantal zeer goede spelers over van de groep die de WK-finale in 2010 heeft bereikt, maar het klopt dat het tijd is voor een nieuwe generatie om de ploeg verder te helpen."

"Het belangrijkste is dat we weer een team moeten worden. Dat was onze kracht op het WK in Brazilië, waar we derde werden. Nederland produceert altijd individueel goede spelers en als we van daar een team van kunnen maken, dan moeten we kunnen terugkeren op het niveau dat iedereen van ons verwacht", verwacht De Jong.

De topscorer van de Eredivisie benadrukt niet bezig te zijn met een vertrek bij PSV. "Ik voel me bij deze club zeer op mijn plaats en heb een goed gevoel over de toekomstplannen. Er is nog veel om naar uit te kijken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen