Faber na sterke eerste helft: "Compleet nieuwe start"

15 januari 2016, 17:21

NEC sloot de eerste seizoenshelft in stijl af, door in de eigen Goffert met 3-1 te winnen van Feyenoord. De tweede helft van de jaargang wordt door de huidige nummer zes van de Eredivisie afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen Willem II. "We zien zondag als een compleet nieuwe start", zegt coach Ernest Faber.

NEC doet het als promovendus uitstekend in de Eredivisie en dat heeft voor een andere situatie gezorgd, stelt Faber op de clubwebsite. "De positie waarin we ons nu verkeren, brengt een ander soort druk met zich mee. We spelen zondag tegen een goed voetballend Willem II, dat eigenlijk te weinig punten heeft voor het spel wat ze hebben laten zien in de eerste seizoenshelft. Het is voornamelijk belangrijk dat we ons gewoon vasthouden aan de speelwijze die we tot op heden gehanteerd en dat we onze afspraken ook nu weer gaan nakomen", aldus de NEC-trainer.

Faber neemt afscheid van aanvoerder Rens van Eijden, die naar Dinamo Moskou vertrekt. Verder wil hij weinig zeggen over alle transferperikelen. "Intern verloopt alles rustig. Van wat er in de pers verschijnt, hebben wij weinig mee van doen. Het gaat hier simpelweg om profvoetballers die onder alle omstandigheden hun functie uit zullen moeten voeren; of er nu spelers gaan of komen. Ik ben er zeker van dat ieder individu bij de les is."

Bij NEC zal de Australische goalie Brad Jones debuteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen