Kalezic presenteert Roda JC 2.0 na 'zware tijden'

15 januari 2016, 21:07

Zoals gebruikelijk blikt Darije Kalezic op de website van Roda JC Kerkrade vooruit op het komende eredivisieduel. De trainer werpt dit keer een blik op de thuiswedstrijd tegen AZ, die zaterdagavond gespeeld wordt. "Na de grondige evaluatie van de eerste seizoenshelft, waarin we als club zeer zware tijden hebben gekend, starten we met zijn allen vol vertrouwen aan de tweede seizoenshelft."

De winterstop stond bij Roda JC vooral in het teken van het halen van versterkingen. Maar liefst vijf spelers werden aan boord gehaald: Kristoffer Peterson, Rydell Poepon, Ugur Inceman, Jordy Buijs en Marcos Gullón. Hoewel het vertrek van Gibril Sankoh en Richmond Boakye ertegenover staat, is het een teken aan de wand dat het beter moet bij Roda JC.

"Voor de winterstop was duidelijk dat ons allergrootste probleem voorin lag", stelt Kalezic. "Wij hadden verwacht dat we meer zouden scoren, maar dat is er niet uitgekomen. Het is duidelijk dat de komst van Kristoffer Peterson en Rydell Poepon noodzakelijk was. Kristoffer is een aanvaller met veel snelheid die niet alleen graag een actie maakt, maar ook heel doelgericht is. Een eigenschap die wij tot nu toe enorm hebben gemist. Rydell Poepon kennen wij heel goed, een sluwe spits die bekend is met het spelen in de Eredivisie. Rydell heeft een neusje voor de goal, iets dat hij ook in Nederland heeft bewezen."

"Inceman en Gullón zijn spelers met een schat aan ervaring en dus een kwaliteitsinjectie voor ons elftal", vervolgt Kalezic. "Op het vertrek van Gibril hebben we geanticipeerd door voor zijn positie Jordy Buijs aan te trekken. Jordy is een goede verdediger die altijd alles geeft. Hij heeft coachend vermogen, leiderschap, kwaliteiten in balbezit én is een extra wapen bij dode spelmomenten. En ook Jordy kent de Nederlandse competitie."

Kalezic hoopt dat 'Roda JC 2.0' de verwachtingen kan waarmaken. "Met onze nieuwe aanwinsten hebben we als club een duidelijke signaal afgegeven en een stap in de goede richting gezet", denkt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen