Henk de Jong: "We staan er al met al gewoon goed op"

15 januari 2016, 18:37

Na een duistere periode van maar liefst acht (!) maanden zonder overwinning, wist SC Cambuur de eerste seizoenshelft te eindigen met een 3-1 zege op NEC en een 1-4 winst bij Excelsior. Het verschafte Henk de Jong, die Darryl Lachman (Sheffield Wednesday) en Tom Hiariej (FC Groningen) als aanwinsten begroette in de winterstop, weer wat adem.

De Jong heeft dankzij de dubbelklapper weer een goed gevoel en dat is er door het trainingskamp in Portugal eigenlijk alleen maar beter op geworden. "Het hotel, de sfeer in de ploeg, het niveau van trainen; alles was goed. Die lijn hebben we afgelopen week doorgetrokken en we staan er al met al gewoon goed op", zegt de Cambuur-trainer voor het thuisduel met Vitesse van zaterdagavond op de clubwebsite.

Lachman en Hiariej zijn meteen beschikbaar bij Cambuur. "Daar zijn we heel blij mee. Die jongens beschikken over veel verdedigende kwaliteiten, maar brengen ook ervaring met zich mee. Dat kunnen we goed gebruiken", weet De Jong, die nog geen beroep kan doen op Marlon Pereira, Xander Houtkoop en Calvin Mac-Intosch.

De Jong maakt zijn borst nat voor de confrontatie met de nummer vijf van Nederldand. "Vitesse heeft een uitstekende ploeg en hun wedstrijden zijn altijd leuk om naar te kijken. Bovendien hebben ze veel individuele kwaliteit en genoeg jongens die een wedstrijd kunnen beslissen. Maar desondanks liggen er zeker kansen voor ons."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen