Vermeer beseft: "Bij verlies wordt gat wel echt groot"

16 januari 2016, 15:41

Kenneth Vermeer kent het belang van de topper van zondagmiddag tegen PSV. De keeper van Feyenoord staat met zijn ploeg momenteel derde, met twee punten minder dan de Eindhovense ploeg. De goalie beseft dat een nederlaag zondag de titeldroom van Feyenoord een behoorlijke knauw geeft.

"We moeten zorgen dat we niet afhaken, want bij verlies wordt het gat wel echt groot. Met nog zestien wedstrijden daarna zijn we niet direct kansloos, maar we willen liever niet zo vroeg al in de achtervolging moeten", zegt hij in Trouw. Feyenoord was in de eerste seizoenshelft op eigen veld erg sterk, maar buiten Rotterdam morste het regelmatig punten. "Het gaat vaak mis door persoonlijke fouten en onderlinge afstemming. Bij NEC speelden we een prima eerste helft, maar gaven we het na rust weg. We stonden te ver uit elkaar en maakten de linies te groot. Dat mag tegen PSV niet weer gebeuren."

Vermeer weet dat Feyenoord de regerend kampioen zondag pijn kan doen. "We kunnen goed voetballen en ook aanvoelen wat een wedstrijd vraagt. Als het nodig is, kunnen we omschakelen naar vechtlust."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen