Vitesse start 2016 met zakelijke zege in Leeuwarden

Jw
16 januari 2016, 20:41

Onder trainer Rob Maas is Vitesse de tweede seizoenshelft goed begonnen. De Arnhemmers waren met 0-2 te sterk voor een strijdend SC Cambuur. Milot Rashica maakte vroeg in de tweede helft de 0-1 nadat een inzet van Valeri Qazaishvili van de lijn werd gehaald. Lang bleef het bij 0-1, waardoor de spanning niet uit de wedstrijd verdween. Qazaishvili besliste in de blessuretijd echter het duel.

Heel anders dan onder Peter Bosz voetbalde Vitesse op deze sneeuwachtige zaterdagavond niet, het miste alleen een heleboel kansen. Cambuur kwam er via de vaak gehanteerde lange bal richting Bartholomew Ogbeche niet doorheen, Vitesse lukte dat via mooi combinatievoetbal zo nu en dan wel. De nummer vijf van de Eredivisie kreeg eigenlijk alleen grote mogelijkheden dankzij fouten van Cambuur achterin. Vooral Brown miste kansen op de 0-1, hij raakte geheel vrijstaand de bal maar half en de tweede keer profiteerde hij niet van geklungel van Darryl Lachman, die nieuw was bij Cambuur.

Rob Maas was tijdens de wedstrijd nadrukkelijk aanwezig in zijn coachvak, waarschijnlijk zal hij in de rust ook wel even tekeer zijn gegaan. Uit de kleedkamer kwam een veel beter Vitesse, dat via Rashica heel snel op voorsprong kwam. De inzet van Qazaishvili werd van de lijn gehaald, maar de rechtsbuiten was er als de kippen bij om de 0-1 tegen de touwen te tikken. Eindelijk was het duel echt los, maar in het vervolg groef Vitesse zich in om de zege over de eindstreep te trekken.

De trainer bracht Martijn Barto erbij en haalde Martijn Van der Laan eraf, een zeer aanvallende wissel. Het mocht echter niet baten en Cambuur kreeg in blessuretijd nog de deksel op zijn neus. Qazaishvili omspeelde zijn tegenstander en schoot in de korte hoek raak. Het duel was beslist, Vitesse ging er met de zege vandoor. Met de drie punten erbij ging het Heracles Almelo voorbij op de ranglijst (vierde), Cambuur blijft zeventiende.