De Boer over zoektocht: "Huntelaar mag wel komen"

Jw
16 januari 2016, 22:01

Indien Klaas-Jan Huntelaar haalbaar is voor Ajax, dan zal de Amsterdamse club niet twijfelen hem te halen. Dat stelt trainer Frank de Boer, die eerder deze maand al openlijk de ambitie uitsprak om een nieuwe spits toe te voegen aan zijn selectie. 

Volgens De Boer is Huntelaar een uitzondering op het zuinige beleid bij Ajax. Technisch directeur Marc Overmars moet eerst een paar overbodige spelers zien te slijten, voordat hij miljoenen euro's mag uitgeven aan een concurrent voor Arek Milik. "Dat is een beleid dat we sinds de revolutie hebben ingezet. Dat we in ieder geval altijd op de begroting letten. Uiteindelijk krijg je dat gepresenteerd. Niet dit jaar, maar de volgende jaren. Als we eenmaal een keer dat weer gaan doen wordt dat misschien normaal", zegt De Boer tegenover AT5.

"Natuurlijk zijn er momenten dat je denkt, dit kan ik niet laten liggen. Dan zullen we en hebben we de middelen om toe te slaan. Maar dan moet je wel echt op toegevoegde waarde zitten. Huntelaar mag wel komen. Bij Huntelaar weet je dat je weer toegevoegde waarde hebt", is De Boer duidelijk over zijn eerste keus op het lijstje van potentiële versterkingen.

Huntelaar, die tussen 2006 en 2009 in het shirt van Ajax speelde, staat momenteel onder contract bij Schalke 04, maar is daar sinds dit seizoen geen onbetwiste kracht meer in de punt van de aanval. Hij scoorde in de eerste seizoenshelft pas vijf keer in de Bundesliga. Vorig seizoen bleef de teller in de hoogste Duitse competitie ook al op negen treffers steken. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen