Koploper Ajax houdt stand tijdens 'Haags kwartiertje'

Ger
17 januari 2016, 14:35

Ajax is de uitwedstrijd bij ADO Den Haag zonder kleerscheuren doorgekomen. Het was niet flitsend en het was zeker niet overtuigend, maar de eerste drie punten na de winterstop zijn binnen. Een enkel doelpunt van Amin Younes in de eerste helft bleek genoeg voor de overwinning. Een spannende slotfase kon hierin geen verandering brengen.

Ajax is op zoek naar een nieuwe spits; een concurrent voor de jonge Arek Milik. Met zijn 21 jaar, 8 goals en 6 assists is de Pool dit seizoen wel degelijk van waarde voor dit Ajax, maar volgens Frank de Boer is het niet genoeg. Er gaan geruchten dat de Amsterdammers ex-Vitessenaar Bertrand Traoré op de korrel hebben, maar Chelsea zou hem niet willen laten gaan. Rafael van der Vaart en Siem de Jong worden niet geschikt geacht, maar wie wel? En in hoeverre zal de dit invloed hebben op het spel van Milik?

Bij balbezit van Ajax metselde ADO de achterste linie zondagmiddag potdicht. Op de goal van Younes na, wisten de Amsterdammers in de eerste helft dan ook vrijwel geen doelkansen te creëren. Het waren kleine overtredingen die de wedstrijd sierden, voornamelijk van de ADO-zijde. Lange tijd hield scheidsrechter Pol van Boekel zijn kaarten op zak, maar na een flinke overtreding van Riechedly Bazoer op Wilfried Kanon zag hij zich genoodzaakt een gele prent omhoog te houden.

In de tweede helft beet ADO voetballend gezien wat meer van zich af. Linksback Kanon kwam meermaals op over flank, maar werd keer op keer gestuit door de voortreffelijke tackles van Kenny Tete. Ook het Haagse publiek liet zich gelden in het Kyocera Stadion. Bazoer was meermaals het slachtoffer van hatelijk spreekkoren. De Haagse stadionspeaker zag zich uiteindelijk genoodzaakt het publiek te verzoeken om te stoppen. Of het met de spreekkoren te maken had of niet: Ajax had moeite met de tegenstander.

Vijf minuten extra tijd zorgden voor de nodige spanning. ADO zocht naar de gelijkmaker en was daar een paar keer zeer dichtbij. De naar voren geschoven Timothy Derijck was tot driemaal toe gevaarlijk, maar wist geen doel te treffen. Aan de andere kant was El Ghazi gevaarlijk met een bal op de lat, maar eveneens geen doelpunt als gevolg. De huidige koploper van de Eredivisie is daarmee ongeschonden uit de winterstop gekomen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen