PSV bezweert Kuip-vloek in niet al te beste kraker

17 januari 2016, 16:21

Ajax en PSV lijken in de rest van het seizoen met zijn tweeën te gaan strijden om het landskampioenschap. Dankzij een 0-1 winst bij ADO kon Ajax zondagmiddag lekker achterover leunen tijdens de kraker tussen Feyenoord en PSV, die dankzij goals van Héctor Moreno en Luciano Narsingh in Eindhovens voordeel beslist werd: 0-2. Feyenoord lijkt daardoor te zijn afgehaakt in de titelstrijd, aangezien het al respectievelijk acht en vijf punten achter de nummers één en twee staat.

Het begon rustig, maar het was Feyenoord dat voor de eigen fans als eerst de schroom van zich af speelde. Het leidde onder meer tot een schotje van Dirk Kuyt en poeiers van afstand van basisklanten Miquel Nelom en Tonny Vilhena. De Rotterdammers konden het overwicht niet echt vasthouden, het was tot de rust eigenlijk wel gelijkwaardig. PSV werd na defensief geklungel bij Feyenoord gevaarlijk via Jürgen Locadia en Gastón Pereiro, maar de grootste kans was voor Michiel Kramer. De boomlange Feyenoord-spits faalde echter opzichtig op aangeven van de sterk spelende Vilhena.

Feyenoord werd meteen wakker, nadat PSV de ban gebroken had. Kuyt was dicht bij de gelijkmaker en ook Vilhena en Eljero Elia lieten zich gelden voor het vijandelijke doel. Maar omdat de driehoek met Kramer, Simon Gustafson en Marko Vejinovic niet echt draaide, kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst niet tot veel uitgespeelde kansen. Kramer kreeg net als in de eerste helft een aardige mogelijkheid, maar knikte over.

De vooruitzichten zijn bovendien goed voor PSV, aangezien laagvliegers FC Twente, De Graafschap en Excelsior in de Eredivisie de komende tegenstanders zijn van de titelverdediger. Feyenoord krijgt volgende week tegen AZ (uit) de kans op eerherstel, maar de kampioensdeur lijkt na deze nieuwe klap toch wel dicht te zijn voor Van Bronckhorst en consorten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen