FC Groningen op eigen terrein overklast door FC Utrecht

Jw
17 januari 2016, 16:23

FC Utrecht is 2016 uitstekend begonnen met een overwinning op FC Groningen. De club uit de Domstad voetbalde zich zondag in de Euroborg, waar tot vandaag nog geen ploeg dit seizoen had gewonnen, in de tweede helft naar een kinderlijk eenvoudige zege: 1-4. FC Utrecht klimt daardoor op naar de zesde plaats in de Eredivisie.

Met de Noorse jongeling Alexander Sørloth hoopt FC Groningen weer eens een aanvallende groeibriljant aan boord te hebben gehaald. De landgenoot van de voormalige publiekslieveling Erik Nevland maakte de Groningse fans tijdens zijn debuut direct enthousiast. De 1.94 meter lange spits kreeg in de 27ste minuut de bal voor zijn voeten en liet met een harde inzet niets aan het toeval over (1-1).

Na de gelijkmaker was het vuur terug in de ogen bij de Groningers. FC Utrecht was de dominantie kwijt en had moeite in deze fase overeind te blijven. Bryan Linssen had de thuisploeg na een prachtige individuele actie zelfs op voorsprong kunnen zetten, maar raakte met zijn schot de paal.

Daardoor had FC Utrecht binnen het kwartier ineens de volle buit al binnen. Bij de bezoekers verliet doelpuntenmaker Ludwig voortijdig het veld met twee gele kaarten, maar voor de spanning maakte dat al niets meer uit. Het begin van het nieuwe jaar heeft FC Groningen-trainer Erwin van de Looi het nodige huiswerk opgeleverd.