Van de Looi: "Dit is een pijnlijke start van 2016"

17 januari 2016, 17:36

FC Groningen-coach Erwin van de Looi spreekt van een pijnlijke start van 2016. De formatie uit de Martinistad hervatte de Eredivisie zondag met een ruime thuisnederlaag tegen FC Utrecht. In de eigen Euroborg werd met 1-4 verloren van de ploeg uit de Domstad.

"We wilden de lijn van de thuiswedstrijden van voor de winterstop voortzetten en dat is absoluut niet gelukt", aldus Van de Looi op de clubwebsite. "Ten eerste complimenten voor het goede spel van Utrecht, maar wij hebben niet ons niveau gehaald dat we kunnen halen. En dan met name in het spel zonder bal. Het dekken, meelopen en duels aangaan. Drie van de vier tegengoals kwamen uit spelhervattingen. Daarin werden vaak de afspraken niet goed nagekomen. Utrecht speelt met vier middenvelders en dat betekent dat spelers af in toe moeten volgen, zoals Lieder, Ludwig en Ramselaar."

"De 0-1 viel op dat moment verdiend. De 1-1 had vervolgens de wedstrijd kunnen omdraaien, maar we kwamen vandaag slecht uit de rust. Binnen twee minuten maakten we een domme overtreding op de rand van de zestien en de muur zag er vervolgens niet goed uit. Daarna werd een corner kort genomen en werd er niet gedekt voor de goal. Bij de manier waarop Utrecht stond te spelen, was het toen gelopen. Het was een pijnlijke start. Vrijdag moeten we thuis tegen NEC laten zien dat dit een incident was en daar gaan we keihard voor werken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen