Schaken: "Bizar, ook wij hebben donkere spelers"

17 januari 2016, 20:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax ging het in plaats van voetbal vooral over racisme. Telkens als Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer in balbezit was, lieten de ADO-fans zich met het maken van oerwoudgeluiden van hun slechtste kant zien. ADO-aanvaller Ruben Schaken denkt vooral aan zijn kinderen.

"Ik schaam me ook kapot, mijn kinderen zitten in het stadion en die hebben het ook meegekregen. Straks gaan ze denken dat dit normaal is, of gaan ze het nadoen", aldus Schaken tegen Metro. "Ik zal ze thuis uitleggen dat dit niet hoort. Tot nu toe hebben mijn kinderen niet te maken gehad met dit soort dingen, we wonen in een heel nette buurt."

ADO heeft zelf meerdere donkere spelers in de selectie. "Het is inderdaad heel bizar, want zoals je zegt hebben we veel donkere jongens in de selectie", beaamt Schaken. "Ik hoop maar dat het een incident is. Ik denk dat ze het ook niet letterlijk menen, hoe fout het ook is. Ik denk dat het puur is om, in dit geval Bazoer, uit zijn spel te halen. Ze willen hem uit zijn tent lokken en irriteren. Dat ze mij ook een beetje uit mijn spel halen, ja zo denken zij niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen