Barcelona geeft Bilbao-tiental pak rammel

17 januari 2016, 22:26

In het begin van dit seizoen was FC Barcelona in de strijd om de Spaanse supercup nog kansloos tegen Athletic de Bilbao. De Catalaanse club verloor in augustus over twee duels met 5-1 van de Basken, maar heeft hen zondag zelf met ruime cijfers verslagen. In het eigen Camp Nou zegevierde Barcelona met 6-0 over Bilbao.

Al na zeven minuten leek de wedstrijd beslist. Voor een overtreding op Luis Suarez in het penaltygebied kreeg Bilbao-keeper Gorka Iraizoz een directe rode kaart. Lionel Messi benutte ook nog eens de bijhorende strafschop en zette Barcelona daarmee op 1-0. In het vervolg van de wedstrijd hadden de Catalanen weinig moeite met de tien Basken.

Suarez was de grote man aan de zijde van Barcelona. De Uruguayaan leverde in de 31ste minuut de eindpass bij de 2-0 van Neymar en was vervolgens zelf goed voor een hattrick. Kort na rust nam Suarez, na een steekpass van Neymar, de 3-0 voor zijn rekening. Later was hij ook verantwoordelijk voor de 5-0 en 6-0. Tussendoor zorgde Ivan Rakitic voor de 4-0. De Kroaat trof doel na een fraaie actie van Neymar. De Braziliaan sneed vanaf de linkerflank naar binnen, zette zijn tegenstanders met een aantal mooie bewegingen op het verkeerde been en legde de bal tot slot met buitenkant rechts breed op Rakitic.

FC Barcelona komt door de winst op 45 punten en neemt daarmee de tweede plaats in La Liga weer over van Real Madrid. Dat team heeft 43 punten, nadat het eerder op de dag met 5-1 won van Sporting Gijón. Atlético Madrid zegevierde met 0-3 bij Las Palmas en is met 47 punten de koploper in Spanje. Barcelona speelde wel een duel minder dan de twee concurrenten uit Madrid.