Van den Berg kritisch op ontwikkeling Heerenveen-groep

Jw
19 januari 2016, 18:12

Joey van den Berg vindt dat er rap wat moet veranderen bij SC Heerenveen. Volgens de aanvoerder van de Friezen stagneert de ontwikkeling bij veel spelers. "Het begint heel schrijnend te worden", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Van den Berg en zijn ploeg verloren zondag met 5-2 van PEC Zwolle. De multi-inzetbare middenvelder, die zelf rood kreeg, kijkt kritisch naar zichzelf en zijn teamgenoten. "Na de 0-4 tegen ADO was het tegen PEC opnieuw één grote gatenkaas. Dan kun je van alles afspreken, maar er komt gewoon helemaal niets van terecht. We kunnen het wel blijven gooien op leeftijd, maar als je er niets van leert... We zijn een half jaar verder, als je nu nog niet weet wat er nodig is om een wedstrijd binnen te harken, wordt het nooit wat."

"Ik ben er misschien ook wel debet aan, hoor", vervolgt Van den Berg. "Ik probeer te sturen waar ik kan, maar ik steek meer energie in schreeuwen dan in mijn eigen spel. Zoals we de tweede helft startten, zo moeten we altijd aan een wedstrijd beginnen. Dat dit niet gebeurt, vind ik erg zorgelijk."

Van den Berg is als 29-jarige speler één van de weinige routiniers bij SC Heerenveen. Trainer Foppe de Haan had met zijn komst aanvankelijk een positief schok-effect, maar daarna verviel de ploeg in het oude teleurstellende spel. Volgens Van den Berg ligt het probleem op mentaal vlak. "We kunnen met iedereen voetballen, als je maar bereid bent voor elkaar te rennen. Dat heeft niets met tactiek te maken. Je moet gewoon gaan als de brandweer. Dat zijn standaardteksten, maar daar begint echt alles mee. Zoals we tegen PEC Zwolle begonnen kan echt niet meer. Daar moet over gesproken worden", betoogt hij.

SC Heerenveen neemt het zaterdag op tegen Willem II, dat slechts twee punten onder de Friezen staan.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen