Chili ziet succescoach Sampaoli vertrekken bij bond

Jw
19 januari 2016, 22:17

Jorge Sampaoli is dinsdag uit eigen beweging opgestapt als bondscoach van Chili. De 55-jarige trainer werd de laatste tijd in verband gebracht met belastingontduiking, wat hij zelf stellig ontkent. Eerder stapte al Sergio Jadue, de vorige voorzitter van de Chileense bond, op naar aanleiding van betrokkenheid bij een corruptieschandaal.

Ook Sampaoli bleef niet buiten schot in de media en besloot naar aanleiding van alle commotie op te stappen. Hij gaf aan zijn goede naam niet langer in verband te willen brengen met illegale praktijken. Het vertrek volgt na een uiterst succesvol jaar onder het bewind van Sampaoli. Met de Argentijn op de bank won Chili voor het eerst in de geschiedenis de Copa América, de Zuid-Amerikaanse versie van het EK. De wereldvoetbalbond FIFA had hem daarom zelfs genomineerd in de verkiezing om Coach van het Jaar.

Sampuolo wordt in de wandelgangen in verband gebracht met onder meer Chelsea, dat nog een opvolger zoekt voor José Mourinho. Het zou voor de Argentijn zijn eerste trainersklus zijn in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen