Topklassekoploper WKE moet stekker eruit trekken

20 januari 2016, 19:48   Bijgewerkt: 20 januari 2016, 22:02

Op sportief vlak kent WKE een uitstekend seizoen in de topklasse zondag, maar de koploper van de hoogste amateurdivisie ziet haar kampioensdroom abrupt uiteenspatten. De club, die Woonwagen Kamp Emmen als volledige naam heeft, heeft tot haar grote spijt het faillissement moeten aanvragen. In 2014 wist de Drentse club nog door het oog van de naald te kruipen, dit keer lukte dat niet.

Het bestuur van WKE heeft het pijnlijke en dramatische bericht woensdagavond op de algemene ledenvergadering medegedeeld. De club laat weten dat het alles heeft gedaan om een faillissement af te wenden, maar dat dit ondanks veel overleg met de KNVB niet gelukt is. Alle mogelijkheden werden onderzocht, maar geen enkele optie werd realistisch geacht. "Op dit moment is er geen weg meer terug en is dit het einde."

De club uit Emmen komt nu in handen van een curator, die zal bepalen wat er verder met de club zal gebeuren. "Een en ander houdt in dat er bij WKE niet meer gevoetbald kan worden en dat alles op slot gaat. Een hard gelag, juist nu WKE er sportief zo florissant voor staat. Maar als er meer geld uit gaat dan er binnen komt en dat voor een langere periode, dan houdt het een keer op en dat is nu", zo klinkt het vanuit het WKE-bestuur. Er wordt volgende week dinsdag een uitspraak gedaan door de rechter, die een curator zal aanwijzen. Tot die tijd gaat alles dus op slot.

WKE gaat momenteel ruim aan de leiding in de zondag topklasse, met 31 punten uit vijftien optredens. Nummer twee AFC, dat komende zondag in eigen huis tegen de club uit Emmen zou aantreden, heeft één punt minder en twee wedstrijden meer gespeeld.

WKE werd opgericht in 1966 en werkt haar thuiswedstrijden af op Sportpark Grote Geert. Dit complex is vernoemd naar Hendrik 'Grote Geert' Wolters, die samen met Jozeph Bakker en Hinneman Hindriks de club lanceerde. In 2009 werden de Emmenaren algemeen zondag- en amateurkampioen.

Update: inmiddels is het faillissement ingetrokken.

[photo,23500,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen