Barça zet grote stap richting halve finale Copa del Rey

20 januari 2016, 23:00

FC Barcelona staat na woensdagavond met één been in de halve finale van de Copa del Rey, het bekertoernooi van Spanje. De Catalaanse topclub zegevierde met 1-2 in het fraaie San Mamés-stadion van Athletic de Bilbao. En dat terwijl Lionel Messi en Luis Suarez niet eens in actie kwamen.

Zonder de geschorste Suarez en de licht geblesseerde Messi leek het aanvankelijk op een walk-over uit te draaien in Baskenland. Munir El Haddadi zorgde na achttien minuten spelen voor de 0-1 na een geniale assist van Ivan Rakitic en zeven minuten later was het alweer raak. Neymar tekende voor de tweede goal van Barça.

Na de Catalaanse dubbelklapper werd de sfeer op het veld een stuk grimmiger, er werden uiteindelijk ook negen gele kaarten uitgedeeld. Lange tijd leken beide ploegen op een 0-2 eindstand af te stevenen, maar Aritz Aduriz zorgde er op aangeven van Mikel San José voor dat de deur van de halve finale nog op een kiertje blijft staan voor Bilbao. De return in Camp Nou staat voor volgende week gepland.

Barça won afgelopen zondag al met 6-0 tegen Bilbao, dat toen wel lange tijd met tien man speelde. Vorig jaar ontmoetten beide ploegen in de Copa del Rey-finale, die Barcelona destijds met 1-3 won. De Spaanse Supercup was vervolgens wel prooi voor de Basken (4-0 en 1-1).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen