Standard heeft goede papieren voor bekerfinale

20 januari 2016, 23:24

Standard Luik heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de strijd om een plek in de finale van de Beker van België. De Rouches waren op het eigen Sclessin met 2-0 te sterk voor Racing Genk. In de eventuele finale wacht voor de Luikse club een ontmoeting met Club Brugge of AA Gent, die elkaar donderdagavond voor het eerst treffen.

In De Vurige Stede ging Standard vurig van start tegen Genk, waar de Nederlanders Marco Bizot en Sandy Walsh de negentig minuten vol maakten. Edmilson knikte de Luikenaars aan de leiding, Adrien Trebel zorgde voor rust nog voor de 2-0. Gent wist slechts één schot op doel te produceren, maar zag het flink vernieuwde Standard niet verder uitlopen. Daardoor heeft de ploeg uit Limburg nog een klein kansje op de finale.

Standard wist de Beker van België in 2011 voor de laatste keer te winnen. Op weg naar de finale van de editie van dit seizoen hoeft het in de return tegen Genk in ieder geval geen rekening te houden met Sébastien Dewaest. De centrumverdediger van Genk kreeg na tachtig minuten spelen zijn tweede gele, en dus een rode kaart, in Luik.

De return tussen Standard en Genk wordt op dinsdag 2 februari gespeeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen