Wang houdt hand op knip: "Stop niet blind geld in ADO"

Ger
21 januari 2016, 12:28

ADO Den Haag hoeft voorlopig niet te rekenen op een nieuwe financiële bijdrage van clubeigenaar Hui Wang. De Chinees laat weten niet snel zijn portemonnee te gaan trekken, hoewel hij volgens de bestuurders van de eredivisionist de afgelopen maanden in totaal 3,7 miljoen euro had moeten overmaken.

ADO maakte woensdag bekend dat door het uitblijven van de betalingen de financiële positie zo nijpend is geworden dat mogelijk de salarissen eind februari niet meer betaald kunnen worden. Wang laat zich door ADO echter niet voor het blok zetten. Volgens hem moet de Haagse club eerst in de eigen organisatie kijken wat er gedaan kan worden om de problemen op te lossen.

"Ik stop niet blind geld in een club als ik er geen controle op heb", aldus Wang in gesprek met de NOS. Dat ADO door het naderende liquiditeitsprobleem van 1,3 miljoen euro onder curatele van de KNVB dreigt te komen, is voor hem echter onbespreekbaar. "Dat laat ik niet gebeuren."

Wang ontbrak woensdag bij de aandeelhoudersvergadering van ADO. De Aziaat, die stelt de directie vooraf op de hoogte te hebben gebracht van zijn afwezigheid, had het naar eigen zeggen te druk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen