NEC-coach Faber: "Stiekem hopen dat we dit volhouden"

Jw
21 januari 2016, 17:33

NEC is tot op heden de verrassing van het seizoen. De Jupiler League-kampioen van vorig jaar draait mee in de subtop van de Eredivisie, terwijl een strijd tegen degradatie werd verwacht. Trainer Ernest Faber stelt dat de club de sportieve doelen na deze maand waarschijnlijk gaat bijstellen.

"Dat zou een mooie uitdaging kunnen zijn", aldus Faber tegen Omroep Gelderland. NEC staat op dit moment trots op de vijfde plaats. "Absurd en niet normaal? Ja, dat denk ik inderdaad wel eens. Maar het is wel genieten. Laten we stiekem hopen dat we dit voldhouden."

Faber wil nog wel de komende tien dagen van de maand afwachten, omdat er in navolging van aanvoerder Rens van Eijden nog meer steunpilaren kunnen worden weggekocht. "We hebben altijd gezegd, handhaving. Dat geeft ook een bepaalde rust en was ook logisch in een overgangsjaar als nu. Straks, als het begin februari is, kunnen we misschien snel het doel bijstellen en het daar eventueel over hebben", is Faber realistisch.

Toch hoeft Faber niet bang te zijn dat er alleen maar spelers vertrekken. Zo trok de Nijmeegse club vandaag de Zweed Mikael Dyrestam aan en werd Dario Dumic al voor een half seizoen vastgelegd als vervanger van Van Eijden. NEC gaat morgen op bezoek in de Euroborg bij FC Groningen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen