Ajax doet aangifte tegen racistische fans van ADO

22 januari 2016, 07:48

Ajax hoop dat de supporters van ADO Den Haag bestraft zullen worden voor de racistische spreekkoren aan het adres van Riechedly Bazoer en gaat in het kader hiervan stappen ondernemen tegen de fans. Er dreigt daarom niet alleen een jarenlang stadionverbod, maar ook een strafrechtelijk proces voor de boosdoeners.

"We doen vandaag of maandag aangifte tegen de racistische fans", laat Ajax bij monde van een woordvoerder weten in De Telegraaf. "Onze algemeen directeur Dolf Collee heeft contact opgenomen met zijn collega van ADO Den Haag, Jan Willem Wigt, om hem te informeren dat Ajax naar de politie stapt. We vinden dat de betreffende supporters veel te ver zijn gegaan en hun acties strafrechtelijk moet worden bekeken. Ajax zal aangeven dat we de spreekkoren en apengeluiden als racisme en discriminatie tegen een van onze werknemers hebben ervaren."

Ajax wil het hiermee opnemen voor Bazoer, die afgelopen zondag in Den Haag tijdens de 0-1 zege van Ajax veelvuldig het mikpunt was van oerwoudgeluiden. "We vinden niet dat we Riechedly moeten vragen aangifte te doen, maar nemen zelf die verantwoordelijkheid, zodat hij zich op voetballen kan richten", stelt de Ajax-zegsman.

De aanklager betaald voetbal heeft ook al een vooronderzoek ingesteld naar de kwalijke spreekkoren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen