Buffon wil tot WK 2018 doorgaan en ziet opvolger

22 januari 2016, 10:28

Gianluigi Buffon geldt al jaren als een van de beste keepers van de wereld en heeft bovendien veel respect afgedwongen met zijn onvoorwaardelijke liefde voor Juventus, de club die hij zelfs trouw bleef na de degradatie naar de Serie B. De inmiddels 37-jarige Italiaan heeft zichzelf het doel gesteld om tot en met het WK 2018 in Rusland actief te blijven op het hoogste niveau. Daarna wil hij plaatsmaken voor zijn beoogde opvolger en naamgenoot Gianluigi Donnarumma.

Het einde van zijn imposante carrière komt langzaam in het zicht, waardoor La Gazzetta dello Sport aan Buffon vroeg om stil te staan bij de mooiste gebeurtenissen uit zijn loopbaan. "Mijn debuut in de Serie A, de WK-winst in 2006 en daarnaast de doorzettingsvermogen en vastberadenheid waardoor ik altijd op het hoogste niveau heb kunnen keepen", noemt de geroutineerde doelman van Juventus.

Buffon wil over 2,5 jaar met opgeheven hoofd afscheid nemen van het profvoetbal. "Absoluut, met een goed gevoel. Dat is altijd mijn stijl geweest, ik wil iedereen recht in de ogen aankijken. Ik wil een mooi afscheid, maar het moet ook niet overdreven worden", stelt hij koeltjes. Buffon heeft nog twee doelen: "Op het veld staan terwijl ik veertig jaar oud ben en meedoen aan het volgende WK", aldus de ervaren goalie.

Donnarumma, de zestienjarige Italiaan die momenteel basiskeeper is bij AC Milan, wordt door velen getipt als de gedroomde opvolger van Buffon. Ook door de topkeeper zelf. "Hij doet het geweldig en laat zich niet gek maken door de sfeer in een groot stadion. Het Milan-shirt brengt druk met zich mee, maar zijn persoonlijkheid en kalmte zijn uitstekend. Bovendien is hij technisch en fysiek sterk. Het meest belangrijke vind ik nog dat het een zeer goede, evenwichtige jongen is. Dat is de sleutel tot succes."

[photo,93241,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen