ADO deelt 22 stadionverboden uit na spreekkoren

22 januari 2016, 12:39

ADO Den Haag treedt hard op tegen het wangedrag waarmee een aantal fans afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Ajax (0-1 verlies) ontsierden. De Haagse eredivisionist heeft 22 personen geïdentificeerd in de zoektocht naar de boosdoeners en heeft deze supporters per direct een stadionverbod opgelegd wegens de kwetsende en discriminerende spreekkoren.

In afwachting van de straffen waarmee de club, de KNVB en het Openbaar Ministerie mee op de proppen komen heeft ADO besloten om de verdachte fans te weren bij thuis- en uitwedstrijden van de club. Met behulp van geavanceerde apparatuur in het Kyocera Stadion konden de supporters snel geïdentificeerd en opgespoord worden.

De schuldigen hebben bovendien een brief gekregen van ADO, waarin de situatie uitgelegd wordt en bovendien gezegd wordt dat eventuele financiële schade ook op de fans verhaald kan worden. De club gaat de onderzoeksresultaten volgende week doorspelen aan de KNVB en het Openbaar Ministerie.

Tijdens het duel tussen ADO en Ajax werd Ajacied Riechedly Bazoer op racistische wijze bejegend als hij in balbezit was. De KNVB heeft een vooronderzoek ingesteld Ajax [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/291272/ajax-doet-aangifte-tegen-racistische-fans-van-ado/,_blank,gaat aangifte doen].

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen