De Haan puzzelt met poppetjes: "Ik weet het nog niet"

22 januari 2016, 13:39

Foppe de Haan lijkt na de oorwassing van sc Heerenveen bij PEC Zwolle (5-2 verlies) een aantal veranderingen te gaan aanbrengen in zijn basisopstelling. Maar hoe de startformatie van de Friezen er zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Willem II uit zal zien, is nog niet duidelijk.

Wie er in ieder geval niet op het wedstrijdformulier terechtgekomen, zijn Joey van den Berg (geschorst) en Jerry St. Juste (geblesseerd). "Met Joey en Jerry was het geen probleem geweest, ik weet nu nog niet met welke poppetjes ik ga spelen", zegt De Haan op de clubwebsite. Tijdens het uitduel met PEC Zwolle wisselde hij Branco van den Boomen en Morten Thorsby al voor de rust. Mogelijk krijgen ze wel weer een nieuwe kans. "Maar dan moeten ze wel meer agressiever zijn dan in Zwolle", waarschuwt De Haan.

Heerenveen verloor voor de zeperd in Zwolle ook al met 0-4 van ADO Den Haag, waardoor een succesje zeer welkom is voor de Friezen. "We missen een beetje het vertrouwen en dat krijg je alleen door resultaten neer te zetten", weet De Haan als geen ander. "Ik speel het liefst in een vaste samenstelling, dit is niet goed voor het elftal en de spelers. Ik heb aan de hand van beelden met de jongens gesproken, ze snappen het ook wel. Het is vervelend, maar ze zijn niet beschadigd. Dit hoort bij het proces, ze knokken zich heus wel terug, hebben alleen tijd nodig."

Heerenveen is momenteel de nummer twaalf in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen