ADO gaat voor afleiding, Cambuur voor punten in Den Haag

22 januari 2016, 17:01

ADO Den Haag staat na het beladen duel met Ajax zondag opnieuw voor een thuisduel. Dit keer komt SC Cambuur op bezoek. Volgens ADO-trainer Henk Fraser heeft het het gedrag van de fans tijdens de wedstrijd tegen Ajax de aandacht afgeleid van de confrontatie met Cambuur. Terwijl de Friezen juist punten willen pakken tegen een potentiële concurrent in de strijd tegen degradatie. De trainers blikken vooruit.

Fraser wil verder

Tegen Ajax lieten ADO-supporters zich hun slechte kant zien door oerwoudgeluiden te laten galmen door het Kyocera Stadion bij balcontacten van Riechedly Bazoer. Fraser neemt de zaak hoog op maar kijkt ook vooruit en moet zich naar eigen zeggen met het volgende doel bezighouden. "We moeten porberen door te gaan met dat wat voor ons het belangrijkste is en dat is de volgende wedstrijd."

De trainer was wel te spreken over de inzet van zijn spelers in de tweede helft tegen Ajax, waarin ADO het de koploper moeilijk maakte. "Wat dat betreft heb ik er een goed gevoel over. Met de steun van ons publiek moeten we in staat zijn om weer hetzelfde niveau te brengen als tegen Ajax de tweede helft."

De Jong wil goed voetbal zien

Op papier is ADO de favoriet. De Hagenaren staan hoger op de ranglijst (elfde om zeventiende) en deze eeuw won Cambuur nog niet in Den Haag. De nummer voorlaatst heeft echter geen gebrek aan strijdlust. "Wij gaan in ieder geval naar Den Haag om te winnen en om goed voetbal te spelen. Tegen Vitesse hebben we vorige week ook laten zien dat we dat heel aardig kunnen en nu is het aan ons om die lijn door te trekken. Dan komen de punten vanzelf", zo blijft Cambuur-trainer Henk de Jong rustig.

Voor Xander Houtkoop is de wedstrijd tegen ADO bijzonder. Hij speelde in het verleden voor die club, het is echter de vraag of hij zondag mee kan doen. Houtkoop heeft te kampen met een lichte blessure. "Hij wil natuurlijk graag spelen tegen zijn oude club, maar daar gaan we wel voorzichtig mee zijn. Hij is er nog niet helemaal, dus dat bekijken we morgen. Furdjel (Narsingh red.) is daarentegen wel weer fit en zou in theorie kunnen starten."

De Jong ging tegenover Omrop Fryslân overigens nog even kort in op het vraagstuk of hij met zijn ploeg van het veld zou stappen bij racisme van de fans. De nuchtere oefenmeest zou in zo'n geval 'gewoon' op het veld blijven staan. "Dan zijn er ook veel anderen die er niets mee te maken hebben de dupe. Er kunnen daarom beter andere signalen afgegeven worden en dat gebeurt gelukkig ook al."

ADO Den Haag tegen SC Cambuur is zondag de laatste wedstrijd van de negentiende speelronde van de Eredivisie. Zondag om 16.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Den Haag.

[photo,91247,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen