Maas stoïcijns richting 'Ajax-uit': "Ik let vooral op Vitesse"

22 januari 2016, 17:29

Vitesse gaat zaterdag tegen Ajax proberen om voor het eerst dit seizoen punten te pakken tegen een club uit de traditionele top-drie. Vitesse-trainer Rob Maas kijkt uit naar het treffen met de koploper. "Ajax is niet voor niets de koploper. Het wordt een topwedstrijd."

Zowel tegen Ajax, PSV als Feyenoord kon Vitesse nog geen punt pakken dit seizoen. "We zijn soms een stapje te laat geweest", weet Maas. "Wij zijn een ploeg in ontwikkeling, dat zijn momenten waar we toen misschien nog niet ver genoeg in waren. Nu misschien wel."

Tegen Ajax lijken er kansen te liggen. Zo won Vitesse vorig seizoen in Amsterdam nog met 4-0 van Ajax in de beker en ook in het eigen Gelrodome won Vitesse van Ajax. Bovendien is het spel van de Amsterdammers dit seizoen nog niet sprankelend. "Ik volg vooral Vitesse. Daarvoor zou ik Ajax iedere week moeten zien voetballen. Wat ik wel zie is dat Ajax zakelijk kan spelen, wat heel gevaarlijk is. In uitwedstrijden gaat de deur op slot en dan winnen ze de veelal hun wedstrijden", zo is Maas op zijn hoede.

Vitesse komt in de aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax ook met contractnieuws. Jeugdspelers Thomas Buitink (15) en Cali Daniel (18) zijn voor de lange termijn aan Vitesse verbonden. Buitink heeft tot 2019 bijgetekend, terwijl Daniel tot 2018 in Arnhem blijft.

Vitesse neemt het zaterdagavond om 19.45 uur op tegen Ajax in de Amsterdam ArenA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen