Hake wil lijn doortrekken: "Er moet een stap bij"

22 januari 2016, 18:28

René Hake kijkt na de klinkende 4-0 overwinning van FC Twente op Heracles Almelo met vertrouwen vooruit op het treffen met PSV komende zondag. De trainer is echter ook op zijn hoede voor de snelle counters van de landskampioen. "We moeten niet in de val trappen."

Deze week trok Twente Zakaria El Azzouzi van Jong Ajax aan. Hij zal direct speelgerechtigd zijn voor de wedstrijd tegen PSV en dat is volgens Hake goed nieuws. "Zakaria is een speler met scorend vermogen en diepte in zijn spel. Hij heeft nog niet op het hoogste niveau gespeeld, maar wel in de Youth League en met Jong Ajax."

De maleur van Twente dit seizoen is bekend. Financieel gaat het ronduit dramatisch met de club en ook sportief is er weinig succes. De Tukkers staan zestiende, maar wonnen vorige week wel ruim van buurman Heracles. "Dat resultaat had deze week een positieve uitwerking op de training", weet Hake.

"Tegen Heracles behaalden we een hoog rendement, dat is belangrijk", zo gaat de oefenmeester verder. "Dat ontstond doordat we goed de bal veroverden en de manier waarop, het was allemaal agressiever, sprak me ook aan. Op het veld speelden we dichter bij elkaar en dan kom je ook vaker in de duels."

De tegenstander van komende zondag is echter van een andere orde, weet ook Hake. "PSV is gewoon een heel goede ploeg. Ons spel tegen Heracles was qua compactheid goed, maar soms ook tricky. Tegen PSV kan dat je de wedstrijd kosten. We moeten er zondag een stap bij doen en van betere huize komen dan tegen Heracles om een goed resultaat te halen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen