Koeman dompelt Van Gaal op valreep in rouw

Ger
23 januari 2016, 18:02   Bijgewerkt: 23 januari 2016, 18:52

Ronald Koeman heeft met Southampton op de valreep de confrontatie met Manchester United gewonnen. Debutant Charlie Austin nam in de 87ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. De nederlaag is een nieuwe dreun voor de bekritiseerde Louis van Gaal. United staat vijfde in de Premier League met vijf punten achterstand op Tottenham Hotspur.

De thuisploeg wist op Old Trafford opnieuw nauwelijks indruk te maken. Voor de elfde thuiswedstrijd op rij kwamen de Mancunians in de eerste helft niet tot scoren. Na de hervatting kwam United wel beter voor de dag, maar een doelpunt bleef uit. Door een gouden wissel van Koeman wist Southampton vlak voor tijd wél te scoren. De van Queens Park Rangers overgenomen Austin beleefde met zijn rake kopbal een droomdebuut voor The Saints.

Virgil van Dijk en Jordy Clasie stonden in de basis bij Southampton, Maarten Stekelenburg zat op de bank. De ploeg van Koeman is door de overwinning opgeklommen naar de achtste plaats in de Premier League, terwijl Van Gaal met United de aansluiting bij de topclubs kwijt lijkt. Daley Blind speelde de volledige wedstrijd voor The Red Devils, Memphis Depay kwam niet in actie.

Leicester City nestelde zich weer aan kop van de ranglijst. De stuntploeg van manager Claudio Ranieri was thuis duidelijk te sterk voor Stoke City: 3-0. Daniel Drinkwater, Leonardo Ulloa en Jamie Vardy zorgden voor de doelpunten. Laatstgenoemde is met zestien doelpunten topscorer van de Premier League. Bij Stoke stonden Erik Pieters en Ibrahim Afellay in de basis en was Marco van Ginkel reserve. Leicester heeft nu drie punten meer dan Arsenal, dat zondag titelverdediger Chelsea ontvangt.

Tottenham Hotspur kwam op bezoek bij Crystal Palace een eigen doelpunt van Jan Vertonghen te boven. De oud-Ajacied passeerde onbedoeld keeper Hugo Lloris na een half uur spelen. In de tweede helft bezorgden Harry Kane, Dele Alli en Nacer Chadli de bezoekers alsnog de volle buit. Het tweede doelpunt van de Londense equipe was van grote schoonheid.

Basiskrachten Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum blijven met Newcastle United in de kelder van de Premier League steken. The Magpies verloren bij Watford: 2-1. Odion Ighalo en Craig Cathcart scoorden voor de thuisploeg. Jamaal Lascelles deed na de rust nog iets terug. De van Malaga overgenomen Nordin Amrabat debuteerde in de slotfase voor Watford.

Patrick van Aanholt en Jeremain Lens speelden met Sunderland gelijk tegen Bournemouth: 1-1. Benik Afobe bezorgde de bezoekers al binnen een kwartier de openingstreffer. Verdediger Van Aanholt trok de stand kort voor het rustsignaal gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen