Het is rond: Víctor Valdés trekt naar Standard Luik

24 januari 2016, 13:51

Geruchten deden al een tijdje de ronde en nu is het definitief: de lijdensweg van Víctor Valdés bij Manchester United is ten einde gekomen. De uit de gratie geraakte doelman verlaat de Engelse topclub en gaat aan de slag in België. Standard Luik huurt de voormalig keeper van FC Barcelona voor de rest van het seizoen.

Valdés maakte vorig jaar de overstap van Barça naar Man United, maar kon niet door één deur met manager Louis van Gaal. Een vertrek was daardoor de beste optie voor de goalie, die in Manchester eerst nog door herstelde van een zware knieblessure. Valdés kondigde zijn afscheid uit Engeland drie dagen geleden al aan via Instagram.

De overstap van Valdés naar Standard Luik is ronduit opvallend te noemen. De Rouches, die zondag tegen titelverdediger AA Gent spelen, zijn momenteel de nummer zeven van de Belgische Jupiler Pro League. "Zijn komst is natuurlijk een fantastische kans voor onze jonge keepers om zich verder te ontwikkelen. Víctor zal zijn jarenlange ervaring kunnen overbrengen en de jongeren zullen de komende maanden raad krijgen van één van de beste keepers ter wereld", meldt Standard op haar website.

De in L'Hospitalet de Llobregat geboren Valdés (34) doorliep de jeugdacademie van Barça, waarvoor hij in totaal 535 wedstrijden keepte in de hoofdmacht. Hij werd zes keer kampioen met de Catalanen, waarmee hij ook drie keer de Champions League in de wacht wist te slepen.

Valdés moet nog wel medisch gekeurd worden in Luik.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen