ADO sluit roerige week af met winst tegen Cambuur

24 januari 2016, 18:39   Bijgewerkt: 25 januari 2016, 17:24

ADO Den Haag heeft een roerige week afgesloten met een 2-1 overwinning op SC Cambuur. Mike Havenaar was de grote man bij de Hagenaren. In de tweede helft kroonde de lange spits zich met twee doelpunten tot matchwinner. Sander van de Streek had Cambuur in de eerste helft op 1-0 gezet.

Het was een bewogen week voor ADO. Vorige week zondag kreeg Ajacied Riechedly Bazoer oerwoudgeluiden naar zijn hoofd geslingerd in het Kyocera Stadion als hij aan de bal kwam. Het leidde tot veel commotie. De Hagenaren reageerden door 22 supporters een stadionverbod op te leggen en lieten vandaag met tekst op spandoeken en shirts zien afstand te nemen van racisme in het stadion.

Bartholomew Ogbeche kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar schoot naast. Even later was hij wel succesvol door Van de Streek na een combinatie vrij te zetten voor Martin Hansen. Van de Streek liet de kans niet onbenut en prikte de 1-0 binnen. Ondanks het overwicht kwamen de Friezen niet verder dan dat ene doelpunt in de eerste 45 minuten.

In de tweede helft liet ADO een totaal ander gezicht zien. De strijdlust was terug en Cambuur stond al snel onder druk. De ploeg van Henk de Jong zal extra hebben gebaald dat het niet vaker had gescoord in de eerst helft, want het had na rust veel moeite met het spel van ADO.

Cambuur blijft door deze nederlaag op de zeventiende plaats staan in de Eredivisie. ADO stijgt van twaalf naar elf.