Plaaggeest Diego Costa drukt Arsenal weer kopje onder

24 januari 2016, 19:04   Bijgewerkt: 24 januari 2016, 19:11

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Arsenal verloren van Chelsea. In het eigen Emirates Stadium ging de titelkandidaat met 0-1 ten onder tegen de ploeg van Guus Hiddink, die voor de zevende keer op rij niet verloor met de middenmoter. Net als in het heenduel in september vertolkte Diego Costa een hoofdrol, door een tegenstander een rode kaart te bezorgen en voor de enige goal te tekenen.

In september frustreerde de Spaanse aanvaller met Braziliaans bloed Arsenal al, door tegenstander Gabriel een rode kaart aan te naaien in het begin van de wedstrijd. Chelsea won de wedstrijd daarna vrij eenvoudig met 2-0. Vandaag (zondag) voltrok zich op het veld van The Gunners een vergelijkbaar scenario. Per Mertesacker was ditmaal de Arsenal-speler die al vroeg kon inrukken door toedoen van Diego Costa. De Duitser kreeg rood vanwege een sliding op de doorgebroken spits van Chelsea. Mertesacker raakte zijn opponent nauwelijks, maar omdat Diego Costa opzichtig tegen de vlakte ging en uitgebreid doorrolde kreeg hij een rode kaart. Wel moet gezegd dat de ingreep van de ervaren verdediger niet al te slim was en de verdediger een groot risico nam met zijn sliding. 

Voor de ploeg van Arsene Wenger was de vroege rode kaart een behoorlijke dreun, zo merkten de bezoekers ook. Chelsea maakte al snel optimaal gebruik van die situatie, door vijf minuten na de rode kaart de 0-1 te scoren. Uitgerekend Diego Costa was de doelpuntenmaker. De spits tikte bij de eerste paal alert binnen na een prima voorzet van Bratislav Ivanovic.

Arsenal deed er in het restant van alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar de ploeg beet zich stuk op de prima defensie van The Blues. Ook Alexis Sánchez, die in de 57ste minuut zijn rentree maakte, wist geen bres te slaan in de Chelsea-muur. Daardoor blijven The Gunners derde, met evenveel punten als Manchester City en een achterstand van drie punten op Leicester City.

Voor Guus Hiddink is de knappe zege een fraaie opsteker. Onder de Nederlander, die met Chelsea nog niet verloor, zet de regerend kampioen de weg omhoog zodoende verder in. Arsenal krijgt dinsdag al de kans om de nare smaak van de nederlaag weg te spoelen, als het Nederlands getinte Southampton op visite komt. De titelkandidaat is ook wel weer eens toe aan een zege, aangezien het niet één van de laatste drie competitieduels wist te winnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen