De Rossi niet geschorst voor zigeuner-opmerking

25 januari 2016, 18:41

Daniele De Rossi ligt onder vuur in Italië wegens vermeende racistische uitlatingen aan het adres van Mario Mandzukic. De middenvelder van AS Roma zou de spits van Juventus in het onderlinge treffen van beide clubs voor 'gore zigeuner' hebben uitgemaakt. De Rossi kreeg al een gele kaart voor het voorval en kan daardoor niet worden geschorst.

Juventus won met 1-0 van Roma. Klaarblijkelijk kon De Rossi zijn woede niet in houden. Persbureau ANSA analyseerde beelden van De Rossi en concludeerde daaruit dat de Italiaan 'mond dicht, gore zigeuner' zou hebben geroepen naar Mandzukic.

Juventus-trainer Massimiliano Allegri reageerde betrekkelijk nuchter toen hij geconronteerd werd met de opmerking van De Rossi. "Ik weet niet wat De Rossi gezegd heeft, maar spelers roepen wel vaker iets naar elkaar tijdens wedstrijden." Roma-trainer Luciano Spaletti gaf De Rossi zelfs het advies om voortaan zijn hand voor zijn mond te houden als hij iets zegt, om gedoe te voorkomen.

Vorige week was Italië nog in rep en roer door het gedrag van Napoli-coach Maurizio Sarri. De oefenmeester slingerede homofobische opmerkingen naar het hoofd van collega Roberto Mancini, de trainer van Internazionale, en kreeg daarvoor een boete van 20.000 euro plus twee wedstrijden schorsing.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen