NAC laat tweede plaats liggen, Achilles wint van Fortuna

25 januari 2016, 21:57

NAC Breda heeft tegen Jong Ajax de kans laten liggen om de tweede plaats van VVV Venlo over te nemen in de Jupiler League. In Almere verloor NAC met 2-1 van de Amsterdamse talenten. Achilles '29 kwam in eigen huis in actie tegen Fortuna Sittard en won met 3-0.

Jong Ajax liet in de eerste helft verzorgd voetbal zien en ook NAC kreeg een paar halve kansen voor rust, maar na 45 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Na de pauze wisten beide ploegen wel het net te vinden. Ajax begon geweldig en kwam op 1-0 via Vaclav Cerny, waarna Frenkie de Jong de score verdubbelde tot 2-0.

Een benutte penalty van Kevin Brands bracht de bezoekende club in Almere, waar de wedstrijd gespeeld werd, terug in de wedstrijd. In de slotfase kreeg NAC nog wat kansen om alsnog een punt mee naar Noord-Brabant te nemen, maar steeds was André Onana de dwarsligger. Door het 2-1 verlies laat NAC de kans liggen om op te rukken naar de tweede plaats, de ploeg van Marinus Dijkhuijzen blijft derde staan.