'Van Gaal heeft zaterdag zijn ontslag aangeboden'

26 januari 2016, 08:12

De kans dat Louis van Gaal deze week bij Manchester United vertrekt lijkt steeds groter te worden. De Nederlandse manager zou afgelopen zaterdag na de pijnlijke 0-1 thuisnederlaag tegen het Southampton van coach Ronald Koeman zijn ontslag hebben ingediend. The Guardian is maandagavond laat met dit nieuwsbericht op de proppen gekomen.

Nadat Van Gaal zijn ontslag aanbood, heeft vice-voorzitter Ed Woodward de Nederlandse oefenmeester echter geadviseerd om de situatie eerst te bespreken met zijn familie. De hierboven genoemde Engelse krant claimt dat Woodward en Van Gaal vandaag (dinsdag) met elkaar om tafel zullen gaan. Dan is Van Gaal teruggekeerd in Manchester, na een bezoek aan Nederland. Tijdens dit uitstapje zou de coach zijn toekomst nog een keer hebben overdacht.

Woodward en Van Gaal gaan praten over hun samenwerking en toekomst en het is goed mogelijk dat beide partijen tot de conclusie komen dat een breuk de beste optie is. De Nederlandse manager heeft dit seizoen veel moeite om zijn miljoenenploeg aan het voetballen te brengen en dat is te merken aan de resultaten en het boegeroep en gefluit van de fans.

Sky Sports meldde dinsdag al dat Woodward maandag spelers en medewerkers van de club heeft gevraagd naar het draagvlak voor een langer verblijf van Van Gaal op Old Trafford. Onze landgenoot staat momenteel op de vijfde plaats in de Premier League, maar de voorsprong op het rechterrijtje is slechts zes punten. De achterstand op koploper Leicester City bedraagt maar liefst tien punten. Komende vrijdag ontmoet de topclub Derby County in de FA Cup.

Man United, in het bijzonder Woodward, lijkt liever tot komende zomer te willen wachten met het zoeken naar een nieuwe coach. De bij Chelsea vertrokken José Mourinho wordt als een kandidaat genoemd, maar dat geldt ook voor Bayern München-trainer Pep Guardiola en Ryan Giggs, de huidige assistent van Van Gaal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen