'Feyenoord akkoord met Twente: Tapia gaat tekenen'

26 januari 2016, 08:24

Feyenoord gaat Renato Tapia aan de selectie toevoegen. De Rotterdamse nummer drie van de Eredivisie heeft met FC Twente overeenstemming bereikt over de Peruviaanse international. De Kuipbewoners leggen een bedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro (exclusief mogelijk toekomstige bonussen) neer voor de Zuid-Amerikaan, zo melden De Telegraaf en TC Tubantia.

De 20-jarige Tapia zal morgen medisch gekeurd worden in Rotterdam-Zuid, alvorens hij een contract voor 4,5 seizoen zal ondertekenen. De Peruviaan zal per direct de overstap maken naar Feyenoord, dat de transfer dinsdag dus officieel zal aankondigen. De middenvelder, die ook als verdediger uit de voeten kan, speelde in twee seizoenen 31 wedstrijden voor Twente.

Voor Twente betekent de verkoop van Tapia dat de geplaagde club weer meer adem krijgt. De Enschedeërs strijken met de uitgaande transfer de helft van het bedrag op dat gestort moet worden in een depot van de gemeente. Dit bedrag mag niet geïnvesteerd worden in aankopen. Naast Tapia is de kans aanwezig dat ook Hakim Ziyech nog zal vertrekken uit de Grolsch Veste.

Tapia stak afgelopen weekend al niet onder stoelen of banken dat hij graag de overstap naar Rotterdam zou maken. "Ik ben blij als ik voor Feyenoord kan spelen", zei hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen