Aangeboden ontslag Van Gaal lijkt klinkklare onzin

26 januari 2016, 11:44

Hoewel er in Engelse media flink gezaagd wordt aan de stoelpoten van Louis van Gaal en er zelfs door The Guardian al gezegd werd dat de Nederlandse manager afgelopen zaterdag zijn ontslag ingediend zou hebben bij Manchester United, lijkt de coach voorlopig op zijn post te blijven zitten. De BBC meldt op basis van goed ingevoerde bronnen dat onze landgenoot zijn functie helemaal niet wil(de) neerleggen.

De 64-jarige Van Gaal zou na de 0-1 thuisnederlaag tegen Southampton er de brui aan hebben willen geven, maar dit wordt dus tegengesproken. De BBC claimt dat er geen gesprek tussen de Nederlander en vice-voorzitter Ed Woodward over een vertrek heeft plaatsgevonden, zoals beweerd werd. Ondanks het feit dat er in de laatste tien Premier League-duels maar twee keer gewonnen werd en de achterstand op nummer vier Tottenham Hotspur vijf punten bedraagt, laat de clubleiding Van Gaal nog met rust.

De manager keerde dinsdag 'gewoon' terug bij Man United, waar hij zijn ploeg aan het voorbereiden is op de FA Cup-wedstrijd tegen Derby County van komende vrijdag. Er is veel werk aan de winkel voor de Engelse topclub, aangezien er in de laatste twee wedstrijden slechts twee schoten op doel geproduceerd werden. Het leidde afgelopen zaterdag tot veel boegeroep op Old Trafford. "Ik begrijp de ontevreden fans, ik heb de wedstrijd ook gezien", zei Van Gaal na het verlies tegen Southampton.

Pep Guardiola, José Mourinho en Ryan Giggs worden in de wandelgangen genoemd als eventuele opvolgers van Van Gaal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen