PEC wil eens winnen van een ploeg uit het linkerrijtje

26 januari 2016, 13:22

PEC Zwolle schommelt dit seizoen na een sterke start een beetje tussen de subtop en de middenmoot. Met een goed resultaat in de uitwedstrijd tegen Vitesse van woensdagavond zal de brigade van coach Ron Jans de subtop weer bestormen. Het duel met de nummer zes van de Eredivisie is zeer belangrijk voor PEC Zwolle, dat zelf de nummer acht is.

Gek genoeg pakte PEC Zwolle pas twee punten tegen ploegen uit het linkerrijtje, tegen Heracles Almelo (1-1) en NEC (2-2). "We hikken er een beetje tegenaan", zegt Jans tegen RTV Oost over deze situatie. "Tegen PSV (3-2 verlies, red.) waren we al dichtbij. En tegen FC Utrecht kunnen we ook gewoon een professioneel punt pakken. Dat is, net als Vitesse, een ploeg die in de top van de subtop staat."

Jans weet waar de mogelijkheden liggen met zijn ploeg. "We krijgen vaak te horen dat PEC Zwolle zo goed is in de omschakeling. Dat zullen we dan beter moeten bewijzen. Tegen FC Utrecht hebben we in de eerste helft verschillende omschakelmomenten gehad, waar we meer mee hadden kunnen doen. En dat gebeurde bijvoorbeeld tegen Feyenoord ook al", aldus de trainer van PEC Zwolle, die nog niet weet of hij over Wout Brama kan beschikken. De middenvelder kampt met kuitklachten.

In eigen huis ging PEC Zwolle met 1-5 onderuit tegen Vitesse. Toen kreeg Ouasim Bouy een rode kaart.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen