'Taaie ploeg' NEC is de favoriet tegen FC Twente

26 januari 2016, 15:55

Woensdagavond wordt om 18.30 uur het duel tussen NEC en FC Twente afgetrapt in de Eredivisie. Het treffen tussen de nummers zeven en zestien van Nederland staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. Hoewel NEC op basis van de ranglijst de favoriet is, hebben de Nijmegenaren het traditioneel lastig tegen de Tukkers. Van de 38 ontmoetingen wonnen de Gelderlanders er slechts acht. Bovendien werd er eerder dit seizoen met 1-0 in De Grolsch Veste verloren.

Faber vindt NEC de favoriet

Faber laat dezelfde elf namen opdraven als afgelopen vrijdag, toen er met 0-0 gelijkgespeeld werd bij FC Groningen. "Het loopt. De patronen, de speelwijze is bekend", stelt de oefenmeester, die na Twente tegen AZ speelt met zijn ploeg. "Het is wel een mooie test. Het is een mooie graadmeter: Kunnen wij tegen die clubs goede resultaten neerzetten? Waar ligt onze ondergrens? De scherpte van de dag bepaald of je wint of niet."

Hake: "NEC is een taaie ploeg"

Waar Twente vertrouwen uit kan tanken, is de 1-0 zege op NEC in Enschede. "Een wedstrijd waarin we heel geduldig hebben gespeeld en uiteindelijk met moeite, maar verdiend wonnen. We waren goed aan de bal en liepen niet in de val van N.E.C. Voor morgen (woensdag, red.) kunnen we aan dat duel een voorbeeld nemen", weet Hake.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen