De Haan geeft opstelling voor 'duel tegen twaalf man'

27 januari 2016, 13:37

SC Heerenveen wil de goede lijn van de 3-1 zege op Willem II doortrekken in de uitwedstrijd tegen Feyenoord, die donderdagavond om 20.45 uur afgetrapt wordt. Als er één moment is waarop de Rotterdammers te verslaan zijn, dan is dat nu wel. In de afgelopen vier wedstrijden kwam de nummer drie van de Eredivisie niet tot winst. Daar hoopt Coach Foppe de Haan een reeks van vijf van te maken.

Ondanks de magere resultaten en de onrust denkt De Haan niet dat het er minder lastig van gaat worden in Rotterdam-Zuid. "Je speelt tegen elf Feyenoorders en De Kuip", zegt de trainer op de clubwebsite. "Hoe ga je daar mee om? En hoe gaat De Kuip daar mee om? De fans kunnen ook heel vervelend zijn waardoor er veel druk ontstaat", weet de ervaren trainer, die dit niet snel ziet gebeuren. "Volgens mij zijn ze wel aardig positief."

De Haan weet wel dat de druk immens is bij de Rotterdamse tegenstander. "Ik heb het idee en dat is altijd Feyenoord zijn probleem, dat het realisme heel vaak gebaseerd is op verwachtingen en niet op de werkelijkheid. Volgens mij is dat dit jaar weer zo", aldus De Haan.

De opstelling van Heerenveen is al bekend en luidt als volgt: Mulder; van Anholt, Otigba, van Aken, Cavlan; Van den Berg, Marzo, Thorsby; Zeneli, Veerman, Larsson. Wat opvalt, is dat Henk Veerman in de spits de voorkeur krijgt boven Mitchell te Vrede. "Henk kan meer dan hij zelf in de gaten heeft, hij is potentie een goede spits en doet soms hele verrassende dingen. Hij moet zich ontwikkelen en dat kan niet op de bank. Daarom krijgt Henk een paar wedstrijden de kans, als hij presteert tenminste", besluit De Haan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen