Groningen en Vd Looi breken na seizoen met elkaar

27 januari 2016, 14:40   Bijgewerkt: 27 januari 2016, 14:52

FC Groningen en Erwin van de Looi zijn aan de laatste maanden van hun onderlinge samenwerking bezig. De 43-jarige trainer, die in 2015 voor het grootste succes uit de clubhistorie zorgde door de beker te pakken, heeft de clubleiding laten weten dat hij zijn aflopende contract in de Euroborg niet gaat verlengen.

Groningen heeft het nieuws via de officiële clubkanalen bevestigd en zal later op deze woensdag nog meer tekst en uitleg geven over de exit van Van de Looi. Kijkend naar de prestaties van de Martiniclub in de afgelopen jaren komt het vertrek van de keuzeheer als een regelrechte verrassing, maar op basis van de recente resultaten en de kritiek vanuit de achterban zal men niet geheel verbaasd zijn door het nieuws.

Van de Looi is bezig aan zijn derde seizoen als coach van Groningen. Hij wist de noorderlingen tot twee keer toe naar Europees voetbal te leiden. Bij de eerste keer werd voetbal over de grens in de play-offs gerealiseerd, bij de tweede keer volstond de bekerwinst voor directe plaatsing voor de poulefase van de Europa League. De finaledag van de 2-0 overwinning op PEC Zwolle in De Kuip op 3 mei geldt als de mooiste dag in de geschiedenis van de club. Het is namelijk de enige prijs die Groningen in de historie wist te pakken.

In totaal is Van de Looi veertien jaar verbonden geweest aan Groningen. Hij was er actief als speler, jeugdcoach, assistent-trainer en hoofdtrainer. Vanaf zijn start in 2013 zat hij tijdens 112 officiële wedstrijden in de dug-out van Groningen. Zijn staat van dienst: 44 zeges, 33 gelijke spelen en 35 nederlagen.

Van de Looi staat momenteel met zijn ploeg op de negende plaats in de Eredivisie. Zaterdagavond staat er een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op de rol voor de bekerhouder.

[photo,75914,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen