Van de Looi: "Wil mezelf bij andere club in het diepe gooien"

Ger
27 januari 2016, 17:24

Erwin van de Looi speelde al meerdere maanden met de gedachte om FC Groningen te verlaten. De trainer besloot de clubleiding deze week mede te delen dat hij komende zomer daadwerkelijk vertrekt. Van de Looi is de meest succesvolle oefenmeester van FC Groningen. Vorig seizoen pakten de noorderlingen onder zijn leiding de eerste KNVB Beker in de clubhistorie.

"Het was een lastige beslissing, waar ik een aantal maanden over heb moeten nadenken. Het was een afweging tussen verstand en gevoel", zegt de 43-jarige Van de Looi, die in het bezit is van een aflopende verbintenis, op een persconferentie in stadion Euroborg. "FC Groningen is een fantastische club, waarmee we mooie dingen hebben bereikt en ook de toekomst ziet er positief uit. Ik ben echter inmiddels al veertien jaar bij deze club in verschillende functies werkzaam en wil graag ontdekken of ik ook bij een andere club kan slagen. Ik wil mezelf in het diepe gooien. Ik denk dat ik daar extra energie van kan krijgen."

De beleidsbepalers van de huidige nummer negen van de Eredivisie wilden wel met Van de Looi door. "Daar sprak veel waardering uit. Maar een stemmetje in mijn achterhoofd bleef de vraag stellen of ik wel verder wilde bij Groningen." De coach spreekt tegen dat zijn besluit om te vertrekken heeft te maken met morrende supporters. Een deel van de achterban is niet te spreken over het spel van de Groningers. "Ik loop niet weg voor een beetje tegenwind. Sterker nog, de kritische supporters haalden me juist bijna over om te bewijzen dat ik hier nog wel degelijk kan presteren", aldus Van de Looi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen