Nijland: "Vertrek Van de Looi donderslag bij heldere hemel"

Ger
27 januari 2016, 17:45

Algemeen directeur Hans Nijland is verrast door het besluit van Erwin van de Looi om te vertrekken bij FC Groningen. De clubleiding wilde het aflopende contract van de trainer verlengen, maar de voormalig verdediger kiest voor een nieuwe uitdaging.

"Het was een donderslag bij heldere hemel, maar uiteraard dienen we zijn beslissing te accepteren en te respecteren. Erwin is hier uitermate succesvol geweest. Hij heeft twee jaar achter elkaar Europees voetbal gehaald, eerst via de play-offs en later door de beker te winnen", zegt Nijland. "Hij is een vakman, toont grote betrokkenheid bij de club en heeft aangetoond op topniveau resultaat te kunnen boeken. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor zijn verdiensten bij de club en wensen hem richting de toekomst al het goede."

Nijland hoopt dat FC Groningen nog enkele goede maanden gaat beleven onder leiding van de vertrekkende coach. "Het mag duidelijk zijn dat we niet in onze beste sportieve fase zitten, maar alleen door er samen achter te gaan staan en energie te steken in verbetering kunnen we het tij doen keren. Wij als directie hebben er alle vertrouwen in dat Van de Looi met zijn staf en de spelersgroep het voor elkaar krijgt om ook dit seizoen op een goede manier af te sluiten. De sportieve doelstelling van de club is nog altijd deelname aan de play-offs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen