Energieke Superboeren zijn ADO Den Haag de baas

Ger
27 januari 2016, 21:47   Bijgewerkt: 27 januari 2016, 22:05

De Graafschap heeft woensdagavond tegen ADO Den Haag zijn tweede thuiszege op rij geboekt. Op de Vijverberg maakte de Doetinchemse ploeg een vroege achterstand uiteindelijk meer dan goed: 3-1. Mike Havenaar bracht de bezoekers op voorsprong, maar Vincent Vermeij, Karim Tarfi en Cas Peters draaiden het duel na rust volledig om. Door de winst verkleint De Graafschap de achterstand op SC Cambuur en FC Twente tot respectievelijk twee en vijf punten.

Na de eerste seizoenshelft bungelde De Graafschap met vijf punten troosteloos onderaan de ranglijst en gaven de meesten geen cent meer voor de handhavingskansen van de Doetinchemmers. De ploeg van Jan Vreman is echter prima begonnen aan 2016 en heeft na de winterstop al meer punten gehaald dan ervoor, waardoor lijfsbehoud zeker weer tot de mogelijkheden behoort. Behalve de resultaten geeft ook het veldspel rede tot blijdschap, want met name in de eerste helft speelde de thuisploeg met verzorgd voetbal ADO Den Haag van het kastje naar de muur.

Bryan Smeets had de thuisploeg al snel langszij kunnen brengen, maar zijn inzet verdween langs de verkeerde kant van de paal. Even later kon Peters een harde voorzet van Tarfi net niet binnenlopen en vlak voor rust stond Martin Hansen in de goede hoek bij een prima vrije trap van diezelfde Tarfi. Tussendoor had De Graafschap tot twee keer toe de pech dat een Haagse handsbal in het strafschopgebied door scheidsrechter Martin van den Kerkhof niet gezien of niet bestraft werd.

In het restant van de wedstrijd hield Hidde Jurjus zijn ploeg tijdens een Haags slotoffensief op de been. Een kopbal van Tom Beugelsdijk tikte de doelman onder de lat weg en ook op een inzet van invaller Giovanni Korte had Jurjus het juiste antwoord. ADO Den Haag kreeg de bal er niet meer in en uiteindelijk was het Peters die de wedstrijd met een droge schuiver in blessuretijd in het slot gooide.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen