PSV loopt in op Ajax na overwinning bij Excelsior

Ger
27 januari 2016, 22:56

PSV heeft het gat met koploper Ajax verkleind van drie punten naar één punt. Vooral in de eerste helft sloeg het elftal van Philip Cocu toe op de juiste momenten. En dat terwijl Excelsior zelf ook flinke kansen kreeg.

Voorafgaand aan het fluitsignaal in Kralingen wist PSV wat het te doen stond: winnen. Door het gelijkspel van Ajax tegen Heracles dinsdagavond (0-0) kon de landskampioen twee punten inlopen op de Amsterdammers.

En dat moest geen enorm obstakel zijn voor PSV. Het is de meest productieve ploeg in uitwedstrijden, terwijl Excelsior defensief gezien nog weleens wankelt. De Rotterdammers wisten in hun laatste zeven competitieduels niet één keer te winnen, met de 15e plek als gevolg.

Aan de andere kant sloeg PSV wél toe. Na een voorzet werd Luuk de Jong niet goed genoeg gedekt en dat leidt vaak tot een afstraffing. Dat gebeurde ook: de aanvoerder kopte overtuigend raan in de verre hoek. Al snel werd het 0-2 door een goal van Jorrit Hendrix, die de bal zelf veroverde en 'm vervolgens op schitterende wijze tegen de touwen schoot.

In de slotfase deed de thuisploeg nog wel iets terug, maar dat gebeurde uiteindelijk via Jeffrey Bruma, die de bal ongelukkig in eigen doel gleed. PSV staat dankzij de zege één punt achter op koploper Ajax, terwijl Excelsior blijft steken op de 15e plek met nog altijd één punt voorsprong op FC Twente.

[photo,95290,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen