Vitesse in eigen huis niet langs PEC Zwolle

Ger
27 januari 2016, 23:24

Vitesse heeft in eigen huis niet kunnen winnen van concurrent PEC Zwolle. De Arnhemmers moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Dirk Marcellis redde een punt voor de Zwollenaren, nadat Bram van Polen met een eigen doelpunt Vitesse op voorsprong had gezet. Een terecht resultaat in Arnhem tussen twee gelijkwaardige ploegen.

Het moment van de wedstrijd was een niet gegeven strafschop voor PEC Zwolle. Scheidsrechter Ed Janssen weigerde de bal op de stip te leggen toen Lars Veldwijk in het strafschopgebied werd neergelegd door Michael van der Werff. Een rode kaart en een penalty leken aanstaande, maar Janssen oordeelde van grote afstand dat er niets aan de hand was. Drie minuten later ging de bal ook niet op de stip toen Bram van Polen de bal tegen de hand kreeg.

In de eerste helft viel er, buiten de acties van Ibarra, weinig te genieten voor de supporters in Arnhem. Alleen van der Werff kreeg een aantal mogelijkheden na hoekschoppen van Kosuke Ota. De eerste keer maaide de centrumverdediger over de bal heen. De tweede keer kopte hij net naast. Wisselspeler Guram Kashia kreeg de handen van de supporters wel op elkaar in het eerste bedrijf. In de 37ste minuut staken de Vitesse-fans de ex-aanvoerder een hart onder de riem door hem een staande ovatie te geven.

Een ongelukkig moment van Bram van Polen zorgde in de tweede helft voor de voorsprong voor de ploeg van Rob Maas. De linksback schoot een voorzet van uitblinker Ibarra in eigen doel. Dirk Marcellis produceerde de gelijkmaker voor PEC door een opnieuw ingebrachte vrije trap met rechts langs Vitesse-keeper Room te schieten. Daarna wisten beide ploegen geen beslissing meer te forceren. Ook in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht waardoor het gelijke spel een juiste afspiegeling was van de verhoudingen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen