Aanklager wil trainer Steijn één wedstrijd schorsen

Ger
28 januari 2016, 11:52

De aanklager betaald voetbal heeft Maurice Steijn een schikkingvoorstel gedaan van één wedstrijd schorsing. De trainer van VVV Venlo moet boeten naar aanleiding van enkele uitspraken na afloop van de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Hij haalde voor de camera van FOX Sports uit naar de arbitrage.

"Een niveau van niks vanavond van de scheidsrechters. Maar met name de houding, zeer irritant. Vier jaar geleden heb ik een keer snotneus gezegd tegen een vierde official. Daar heb ik twee wedstrijden schorsing voor gekregen en dat vonden ze blijkbaar heel interessant om te doen. Maar het zijn nog steeds snotneuzen", zei Steijn vorige week vrijdag.

De aanklager stelt dat de coach de Gedragscode Officials Betaald Voetbal heeft geschonden. "Het doel van de code is het verbeteren van de beeldvorming ten aanzien van het betaald voetbal en het tegengaan van onbehoorlijk gedrag. Onderdeel daarvan is de voorbeeldfunctie van de officials binnen het betaald voetbal", aldus de KNVB.

VVV en Steijn hebben tot 13.00 uur om te reageren op het schikkingsvoorstel. Indien zij niet akkoord gaan, volgt een zitting bij de tuchtcommissie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen